Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

Κιμαδένια.... κανελόνια!!!!!!

   Κορίτσια μου σήμερα είναι η μέρα σας!!! Ναι , ναι για έσας λέω που λατρεύεται τα κανελόνια κάθε είδους!! Μια πολύ νόστιμη συνταγή μόνο για χάρη σας! Πάμε την γνωστή διαδικασία....

Ένα ponytail  ( ελληνιστί αλογοουρά!) πιάσιμο στα μαλλάκια σας ποδίτσα και αρχίζουμε...!!!!!
class="fp-main-img"
Υλικά

  • 1/2 κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες 
  • 1/2 πράσινη ψιλοκομμένη πιπεριά
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι 
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολοκληρη 
  • 1 πακέτο κανελόνια
  • λάδι
  • αλάτι , πιπέρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • δύοσμο ή μαϊντανό
  • ξύδι ή κόκκινο κρασί
  • 1 πακέτο σάλτσα ντομάτας
  • 8 φέτες τυρί του τοστ 
  • 1 πρέζα ζάχαρη

 Κορίτσια μου είσαστε εεεε-τοι-μεέέέέέές? ( που λέει και ο φίλος μας ο Σάκης!!!)                                                                 
                                                              Πάμεεεεεεε!

Βάζουμε το λαδάκι στην κατσαρόλα μας ( όσο να γεμίσει ο πάτος, όχι πάρα πολύ μην γίνει και βαρύ!) να κάψει καλά


Μόλις κάψει καλά - καλά το λαδάκι, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μας και την ολόκληρη σκελίδα σκόρδο να τσιγαριστούν ( την σκελίδα σκόρδο την βάζουμε ολόκληρη ώστε να μπορούμε να την αφαιρέσουμε μετά)

Μόλις το κρεμμύδι αλλάξει χρωματάκι, δηλαδή γίνει πιο ξανθουλό ρίχνουμε μέσα τον κιμά μας και ανακατεύουμε μέχρι τσιγαριστεί καλά ο κιμάς (να αλλάξει χρώμα )

Αφού λοιπόν κάνουμε και το προηγούμενο βηματάκι της συνταγής μας ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά και το καροτάκι μας και ανακατεύουμε και πάλι καλά - καλά

Τώρα ήρθε η ώρα να προσθέσουμε την σάλτσα της ντομάτας , το αλάτάκι και το πιπεράκι, την ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
Όταν αρχίσει να βράζει καλά ρίχνουμε το ξύδι μας (ή το κόκκινο κρασί μας) περίπου 2 κουτ. της σούπας και το αφήνουμε να εξατμίστεί. Προσθέτουμε τώρα και τον δυόσμο ή τον μαϊντανό


και σκεπάζουμε το κατσαρολάκι μας με το καπάκι του και το αφήνουμε μέχρι να τραβήξει τα πολλά ζουμάκια ο κιμάς ( περίπου ένα δεκάλεπτο με τέταρτο)

Σε ένα ταψάκι βάζουμε λίγη σαλτσούλα στο πάτο για να υπάρχει υγρασία και να μην κολλήσουν τα κανελόνια μας
Τώρα θα γεμίσουμε τα κανελόνια μας ένα- ένα και θα τα τοποθετήσουμε στο ταψάκι μας δίπλα δίπλα 
ΠΡΟΣΟΧΗ Αφήστε το κιμά να κρυώσει αρκετά γιατί θα καείτε όταν θα γεμίσετε τα κανελόνια!!!!
                    Τα κανελόνια δεν χρειάζονται βράσιμο σε αυτή την συνταγή

Νά τα!!!!!! Τώρα θα ρίξουμε από πάνω σαλτσούλα
και μετέπειτα το τυράκι του τοστ

Και πάλι σαλτσούλα


 Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 40 λεπτούλια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 

                                                                   Υπομονή λοιπόν
                                                          και έτοιμα τα κανελόνια μας!!!
                                  
                                                                       Καλή μας όρεξη!!!!


 Το μάθημα της ημέρας!!!!

Τι σημαίνει κανελόνι???

Τα Κανελόνι  είναι ορθογώνια φύλλα ζυμαρικών που τυλίγονται σε κυλινδρικό σχήμα περιλαμβάνοντας γέμιση. Το κυλινδρικό αυτό ζυμαρικό, συνήθως γεμίζεται με αλμυρή γέμιση, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει ρικότα, σπανάκι και διάφορα κρεατικά. Μετά καλύπτεται από σως, είτε την κλασσική κόκκινη είτε μπεσαμέλ.

Aυτά κορίτσια μου για σήμερα από εμένα. Περιμένω μηνυματάκια σας με απορίες, προσθήκες, ερωτήσεις και ότι άλλο θέλετε!


Ως τότε γεια σας!!!