Ένα μακιγιάζ.... pin-up!

Τι υπέροχο μακιγιάζ ( και όχι μόνο!) είναι αυτό που είχαν τα κορίτσια της δεκαετίας του ΄50, που πόζαραν σε αφίσα, που υπήρχε σχεδόν σε όλα τα αντρικά δωματια, με γατίσιο νάζι και sexapil.
Aν σας αρέσει και εσάς πολύ αυτό το μακιγιάζ, παρακάτω ακολουθούν κάποια βήματα ώστε να το αποκτίσουμε και εμείς! Πάμε λοιπόν!!




Βήμα 1


Βασικό είναι όπως σε όλα τα είδη μακιγιάζ, να απλώσουμε σωστά σε όλο το πρόσωπο make up και στην σωστή πάντα απόχρωση!

Αν το δέρμα σας στο πρόσωπο ειναι λιπαρό ,προτιμήστε τα make up σε μορφή πούδρα ώστε να τραβαέι την αντιπαθέστατη γυαλάδα.

Αν το δέρμα σας είναι ξηρό, καταλληλότερη μορφή για το make up που θα βάλετε είναι η υγρή του μορφή. Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι ότι ο καλύτερος τρόπος για να απλωθεί το υγρό make up είναι τα χέρια και όχι τα πινέλα!

Αν είστε σαν και εμένα, του γιατρού ( αχαχαχα) και δεν μπορείτε πολλά πάνω στο δέρμα σας, βάλτε μία κρέμα προσώπου με χρώμα.

Βήμα 2


Οι σκιές που ταιρίαζουν σε αυτό το είδος μακιγιάζ δεν έχουν συγκεκριμένο χρώμα απλά η απόχρωση πρέπει να είναι πολύ ανοιχτόχρωμη. Θα έλεγα ότι μια μπέζ ή μια ροζ ανοιχτή είνα ότι πρέπει. Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε και μια σκιά ίδιου χρώματος αλλά πιο σκουρόχρωμη ώστε να δώσει βάθος στο μάτι.

Βήμα 3


Πάρα πολύ σημαντικό γιαυτό το μακιγιάζ είναι το eyeliner ΠΑΝΤΑ σε μαύρο χρώμα!!! ΠΡΟΣΟΧΗ όχι μολύβι κορίτσια!!! Χρειαζόμαστε προίόν σε υγρή μορφή. Εφαρμώστε το προσεκτικά ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία του κινητού βλεφάρου μέχρι την εξωτερική γωνία, δημιουργώντας το τέλειο cat eye αποτέλεσμα, ανάλογα με το σχήμα των ματιών σας. Όμορφο αποτέλεσμα θα έδιναν επίσης ένα ζευγάρι ψεύτικες βλεφαρίδες.

Βήμα 4


Πολύ μεγάλο ρόλο έχουν και τα φρύδια σε αυτό το μακιγιαζ.

Χτενίστε τα με το ειδικό βουρτσάκι 

(1) (αν δεν έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά μια στεγνή και προπάντων καθαρή οδοντόβουρτσα).Καθαρίστε τις τριχούλες που περισσεύουν με το τσιπιδάκι σας 

(2) Δώστε σχήμα στα φρύδια σας! Χρησιμοποιήστρ μολύβι φρυδιών μισο τόνο πιο σκούρο από τα φρύδια σας

(3, 4) και με το ειδικό βουρτσάκι δώστε τους τέλειο σχήμα 

(5)!!! Πρώτα στο κάτω μέρος του φρυδιού και μετά στο πάνω μέρος το ίδιο 

(6.7.8.9.10) Σε περίπτωση που δεν έχετε μολύβι φρυδιών γίνετε το ίδιο με σκιά, παλι μισο τόνο πιο σκούρα από τα φρύδια σας απλώς στρώστε την όμορα με ενα πινελάκι.

Για περισσότερη βοήθεια σας έβαλα την παραπάνω φωτογραφία. Γιατί μ'αρέσει να σας προσέχω κορίτσια μου!

Βήμα 5


Κόκκινο έντονο κραγιόν!!! Κάνουμε μια απολέπιση τρίβοντας τα χειλάκια μας με την οδοντόβουρτσά μας.
Πουδράρετε τα χειλη σας κ περάστε πρώτα το περίγραμμα τους με κοκκιν μολύβι και μετέπειτα γεμίστα τα με αυτό. 
Ξανά-μανά-πουδράρετε τα χείλη σας και από πάνω βάζετε το κραγιόν σας!!! Με αυτόν τον τρόπο θα μείνει στην θέση του!!! 
Επιπλέον για να μην βάψετε τα δόντια σας και είστε σαν βαμπιρέλλα , βάλτε τον δείκτη σας στο στόμα σαν να τρώτε γλυφιτζούρι και τραβήξτε τον απότομα! 
Έτσι το δάχτυλό σας, θα τραβήξει το περίσσιο κραγιόν και δεν θα βάψετε τα δόντια σας! Για έξτρα όγκο βάλτε διάφανο λιπ-γλος στην μέση του πάνω χείλους και στην μέση του κάτω.

ΚΑΙ................... Είστε έτοιμες!!!! 

Το λούκ συμπληρώνετε και με τα μαλλιά και σαφώς με το ντύσιμο ! Σε αυτά όμως κορίτσια μου θα αναφερθώ σε επόμενο άρθρο μου!


                                                             Ως τότε ...γεια σας! 



Σχόλια