Ντεμακιάζ με μαντηλάκια!!!


Μια γρήγορη (και καθόλου οικονομική) λύση για να ξεβάφουμε το πρόσωπο μας είναι αναμφίβολα τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, τα οποία μας κάνουν να βαριόμαστε τα γαλακτώματα και τις λοσιόν.
Σωστά? Σωστά ως εδώ!!! Αλλά υπάρχει ένα μεγαααααάλο αλλά....
 Αλλά κάτι δεν πάει καλά καθώς έχουμε μάθει ότι όταν κάτι είναι τόσο εύκολο κάτι δεν πάει καλά.

Ενώ λοιπόν, οι πωλήσεις των μαντηλακίων (χαχα!)  ντεμακιγιάζ έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά , καμιά γυναίκα δεν ενημερώνεται για τα αρνητικά που ''προσφέρουν'' στον δέρμα μας, όπως ρητίδες και κηλίδες.
  Μετά από ιατρικές μελέτες έχει αποδειχθεί ότι τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν καθαρίζουν το πρόσωπό μας αλλά για την ακρίβεια πασαλείβουν το υπάρχον μακιγιάζ και βουλώνουν τους πόρους του δέρματος. Στην συνέχεια, θα μελετήσουμε μία προς μία τις συνέπειες που υφίσταται το πρόσωπό μας.

Χαλάρωση στην περιοχή των ματιών

   Το δυνατό και συνεχές τρίχιμο της περιοχής των ματιών για να αφαιρέσουμε το μολύβι, την μάσκαρα ή το eyeliner βλάπτει την πολύ ευάισθητη περιοχή των ματιών και οδηγεί σε πρόωρη γήρανση της περιοχής αυτής καθώς το δέρμα σε αυτή την περιοχή είναι ιδιαίτερα λεπτό. Επίσης. τα μαντηλάκια αυτά είναι εμποτισμένα με χημικές ουσίες αρκετά δυνατές. Οι ουσίες αυτές παραμένουν στο δέρμα και πολύ συχνά το ερεθίζουν. Σε περίπτωση ανάγκης, που θα χρησιμοποιήσετε μαντηλάκια ντεμακιγιάζ ξεπλύνετε αμέσως μετά την περιοχή που καθαρίσατε με δροσερό νερό.

Ξηρότητα δέρματος

   Παράλληλα με τις χημικές ουσίες τα περισσότερα ( ευτυχώς όχι όλα!) μαντηλάκια ντεμακιγιάζ περιέχουν και οινόπνευμα για πιο αποτελεσματικό καθαρισμό.Ενώ το οινόπνευμα κάνει πολύ καλό στα σπυράκια το υπόλειπο δέρμα το βλάπτει γιατί είναι πολύ δυνατό.Σε περιπτώσεις που δεν μπορείτε να έχετε μαζί σας γαλάκτωμα καθαρισμού ή λοσιόν και πρέπει να πάρετ μαντηλάκια, προτιμήστε αυτά που δεν έχουν οινόπνευμα.

Ρυτίδες

Ένα δέρμα ξηρό είναι πιο ευάλωτο στις ρυτίδες. Εκτός αυτού όμως, είναι απαραίτητο να αναφέρω ότι όταν ο καθαρισμός του προσώπου δεν γίνεται με τον σωστό τρόπο, δημιουργείται ένα στρώμα από νεκρά κύτταρα και ακαθαρσίες στην επιφάνεια του δέρματος. Στην πραγματικότητα, μελέτη έδειξε ότι το 30% των αντιγηραντικών συστατικών παραμένουν στο δέρμα όταν αυτό καθαρίζεται σωστά, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη κι αν τα μαντηλάκια δεν σας προκαλούν ρυτίδες, δεν βοηθούν στη θεραπεία των υφισταμένων.

Κηλίδες και ακμή

Εάν βγάζετε εύκολα κηλίδες ή ακμή, ένα οργανωμένο πρόγραμμα καθαρισμού θα πρέπει να αποτελεί το βασικό σας μέλημα. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται μαντηλάκια. Όχι μόνο διατρέχετε τον κίνδυνο της μεταφοράς βακτηρίων γύρω από το πρόσωπό σας, αλλά μπορεί να φράξετε τους πόρους και το πρόβλημα να γίνει μεγαλύτερο. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μαντηλάκια, δοκιμάστε εκείνα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ, το οποίο εμποδίζει το κλείσιμο των πόρων του δέρματος.
Κορίτσια μου η επιλογή και τα συμπεράσματα δικά σας. Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο μου.

Συντομα θα τα ξαναπούμε!!!

Ως τότε....Γεια σας!!!!


Σχόλια