Ένα μαλακτικό μαλλιών για..... πολλές χρήσεις!!!!


Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη που προσφέρει το μαλακτικό μαλλιών (conditioner) στα μαλλιά μας!
Ω ναι είναι απαραίτητο! Λίγοι γνωρίζουμε όμως που αλλού μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε!!! Ας μιλήσουμε για αυτές τις ΄΄μαγικές΄΄ ιδιότητες του μαλακτικού μαλλιών μας!

1) Υποκατάστατο αφρού ξυρίσματος ( για άντρες και γυναίκες!)
 
Σας τελείωσε ο αφρός ξυρίσματος? Μην σκάτε! Απλώστε λίγο από το conditioner σας! Πέρα από πολύ καλή δουλειά αφήνει τα πόδια σας απίστευτα απαλά! Εγώ δεν περιμένω να τελειώσει ο αφρός! Απλά δεν ξαναπήρα αφρό! Με ένα προϊόν ( έχουμε πει οικονομία κορίτσια!) κάνω και τα μαλλιά και το ξυρισματάκι!

2) Ξεμπέρδεμα μαλλιών

Τα παιδιά ( και όχι μόνο!) μισούν τα πάντα όταν έρχεται η ώρα να τους ξεμπερδέψουμε τα μαλλιά. Για ευκολοχτένιστα μαλλιά, βάλτε σε ένα άδειο μπουκάλι ψεκασμού (βαποριζατερ!) νερό και μια μικρή ποσότητα μαλακτικού. Ψεκάστε τα μαλλιά του παιδιού σας ή και τα δικά σας ( δεν κάνατε τσίσακια στο πηγάδι ελπίζω ) , αφήστε 1-2 λεπτά να δράσει και βουρτσίστε απαλά!!!

3) Για φρεσκάρισμα υφασμάτων

   Για γρήγορο και εύκολο φρεσκάρισμα υφασμάτων που δεν μπορούμε να πλένουμε συχνά όπως καναπέδες, στρώματα, κουρτίνες, χαλιά κτλ  υπάρχει λύση! Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού (βαποριζατέρ) βάζετε ίση ποσότητα νερού και μαλακτικού και ανακατέψτε καλά. Και ψεκαστε άφοβα!

4) Για το μανικιούρ σας!

   Ξέρατε ότι το μαλακτικό μαλλιών είναι η καλύτερη κρέμα για να μαλακώσετε τα πετσάκια σας πριν το μανικιούρ? Τώρα το μάθατε!!!!

5) Για γυάλισμα
 
   Το μαλακτικό είναι το καλύτερο γυαλιστικό για κάθε τι δερμάτινο που έχετε, από παππούτσια , τσάντες, μπουφάν, ζώνες, πορτοφόλια κτλ. Αρκεί μια σταγόνα σε ένα καθαρό και στεγνό πανί και θα γίνουν τα δερμάτινα σας μυρωδάτα και γυαλιστερά σαν καινούρια!

6) Ξεκολλίστε εύκολα το χάνζαπλάστ ( η λευκοπλάστ)!
Για μένα το πιο χρήσιμο τιπ! Τα μισώ τα χανζαπλαστ που για να τα ξεκολλησεις κάνεις μια οδυνηρή τοπική αποτρίχωση...Ι-ΟΥ!
Για να το ξεκολλήσετε ανώδυνα ,πριν το τραβήξετε απλώστε ελάχιστο μαλακτικό γύρω- γύρω. Η κόλλα θα αποδυναμωθεί και θα το αφαιρέσετε εύκολα!

7) Απαλά πινέλα
 
   Είτε πρόκειται για πινέλα ζωγραφικής ή του μακιγιαζ σας αυτή η συμβουλή θα σας βοηθήσει. Αφού ξεπλύνετε τα πινέλα σας με κρύο νερό μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό, ρίχτε πάνω μαλακτικό χαϊδέψτε τα απαλά ( μην τα καραφλιάσετε!) και ξεπλύντε τα με κρύο νερό! Θα μοσχοβολάνε και θα είναι πολύ απαλά έτοιμα για το επόμενο σας μακιγιάζ!

8) Ενάντια στο τρίξιμο
Τρίζει ο μεντεσές στα παράθυρα σας? Στις πόρτες σας? Στην ντουλάπα σας?
Υπάρχει λύση και γι΄αυτό! Ω ναι! Βάλτε λίγο μαλακτικό και θα λειτουργήσει ώς υποκατάστατο του γράσου!

9) Αφράτες πετσέτες
   Σε μια λεκανίτσα, βάλτε χλιαρό νερό και διαλύστε μέσα λίγο μαλακτικό μαλλιών. Βυθίστε μέσα την πετσέτα να απορροφήσει το νερό! Μετά βάλτε την στον πλυντηριο. Θα γίνει πολύ αφράτη σαν καινούρια!

   Ωραία τα κολπάκια που μάθαμε σήμερα, ε κορίτσια? Ελπίζω να τα βρήκατε έξυπνα και χρήσιμα!

                                                      Τα λέμε με το επόμενο άρθρο μου


                                                                Ως τότε .... γεια σας!

Σχόλια