Όλου του κόσμου οι αγενείς...

  Το τι είναι αγένεια είναι κάτι το αντικειμενικό και πάνω κάτω οι απόψεις όλων μας γιαυτό το θέμα συγκλίνουν!
Ξέρατε όμως, ότι σε κάποιες χώρες είναι απαραίτητο όταν φας σε ένα καλό εστιατόριο να ρεφτείς δυνατά γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα δείξεις τον σεβασμό σου στο σεφ?




  Πάμε λοιπόν να μάθουμε τι θεωρείτε αγενές και τι απαραίτητο σε διάφορες χώρες μην τυχόν και άθελα μας δημιουργήσουμε παρεξήγηση!!!! 


 ΙΝΔΙΑ

Αυτό με τον ρέψιμο που σας ανέφερα πιο πάνω γίνεται στην Ινδία. Είναι τρελοί αυτοί οι Ινδοί!!!
Όπως προανέφερα στην Ινδία είναι απαραίτητο να ρεύεστε ενώ τρώτε γιατί αυτή η πράξη δείχνει πως δίνετε συγχαρητήρια στον σεφ. Επίσης. στην Ινδία δεν πρέπει να έχετε το αριστερό σας χέρι κοντά σε οτιδήποτε φαγώσιμο γιατί θεωρείται αγένεια. (Χμ???!!! και αν κάποιος είναι αριστερόχειρας? Ο-Ε- Ο ?)

ΙΤΑΛΙΑ 


 Στην Ελλάδα άμα φάμε του σκασμού άνετα ζητάμε το φαγητό που περίσσεψε να μας το πακετάρουν για να το πάρουμε σπίτι.....  No No Madonna mia! Θα ξεστόμιζαν σε αυτή την κίνηση οι γείτονες μας οι ιταλοί. Στην Ιταλία αν κάνετε κάτι τέτοιο θα σας θεωρήσουν πολύ αγενή. (ποιος ξέρει γιατί άραγε?  )

ΓΑΛΛΙΑ

Αν προσκαλέσετε σε γεύμα κάποιον φίλο σας στη Γαλλία, τότε θα πρέπει να πληρώσετε. Το να καλείτε κάποιον και να τον βάζετε να πληρώσει είναι αγενές. (Καλά αυτό το κάνουμε και εμείς, δεν είναι και τόσο παράλογο. Βέβαια δεν το βρίσκουμε και αγένεια αν ο καθένας πληρώσει το δικό του φαγητό ή κεράσει ο άλλος!)

 ΚΟΡΕΑ

Στην Κορέα κανείς ντόπιος δεν πίνει νερό την ώρα του φαγητού. Το νερό επιτρέπεται μόνο εφόσον ολοκληρωθεί το γεύμα. (μην και στραβοκαταπιείς γιατί θα γίνει της Κορέας!!!!)

ΑΓΓΛΙΑ

Στην Αγγλία ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ και κάνετε το λάθος να προσκαλέσετε κάποιον για τσάι. H πρόσκληση σε τσάι δεν είναι εύκολη υπόθεση μάλλον μπελά θα την ονόμαζα. Το τσάι πρέπει να στραγγίζετε μετά από 3-4 λεπτά και πρέπει να σερβίρεται με κρύο γάλα στο πλάι. Το σακουλάκι του τσαγιού δεν πρέπει να βρίσκεται μέσα στο φλιτζάνι και το κουταλάκι δεν πρέπει να ακουμπάει τις άκρες του φλιτζανιού όση ώρα το ανακατεύετε. ( γιατί? θα μας αποκληρώσουν ? )
  Επίσης αυτό το ξέρω από φιλικό ζευγάρι. Στην Αγγλία την ώρα που τρως αν ρεφτείς το θεωρούν μεγάλη αγένεια και μπορεί να σε διώξουν από το σπίτι. Το πιο περιεργο είναι ότι άμα σου ξεφύγει κάποιο αέριο την ώρα του φαγητού ( πριτς!!!!) το βρίσκουν απόλυτα φυσιολογικό και συνεχίζουν ανενόχλητοι το γεύμα τους σαν να μην το έχουν ακούσει!!!! ΝΤΟ-ΙΝ !

ΙΑΠΩΝΙΑ


Στην Ιαπωνία θα συναντήσετε ένα είδος φασολιού που ονομάζεται «ενταμάμε». Αυτό το φασόλι δεν πρέπει να τρώγεται ολόκληρο γιατί θεωρείται αγένεια. Θα πρέπει να ανοίξετε το φασόλι στη μέση και να φάτε έναν-έναν τους σπόρους με τα γνωστά σε όλους μας ξυλάκια (τσόπστικς). Ο Χριστός κι ο δούλος!!!! Αν πεταχτεί τίποτα σε κανένα μάτι δεν φταίμε εμείς!!!!

ΙΣΠΑΝΙΑ

Αν με το που σερβιριστείτε στην Ισπανία αρχίσετε να κόβετε το φαγητό σας σε μπουκιές, θα σας θεωρήσουν αγενή. Στην Ισπανία κόβουν μια-μια τις μπουκιές και δεν κόβουν την επόμενη αν δεν έχουν φάει πρώτα την προηγούμενη. Είναι πολύ αγενές να κόβεται όλο το γεύμα σε μπουκιές πριν καταναλωθεί η κάθε μπουκιά. ( όλε - όλε)

Τί άλλο θα μάθουμε????!!!!!

Κορίτσια μου θα τα ξαναπούμε σύντομα με επόμενο άρθρο


                                                           Ως τότε γεια σας!!!!



Σχόλια