Η βίβλος για τον καθαρισμό προσώπου!

Έφτασε η στιγμή που θα σας δώσω οδηγίες για τον καθαρισμού του προσώπου σας βήμα-βήμα.
Αρχίζουμε λοιπόν!!!!





Βήμα 1

Φροντίστε να έχετε καθαρά χεράκια πριν ξεκινήσουμε να πλένουμε το προσωπάκι μας, ώστε  να μην εξαπλώθουν μικρόβια σε αυτό. Χρησιμοποιούμε ένα αντιβακτηριδιακό σαπουνάκι για να πλύνουμε τα χέρια μας  για να είμαστε σίγουρες ασχοληθούμε με το πρόσωπό μας!

Βήμα 2

Ο καθαρισμός πρέπει να αρχίζει πάντα από τα μάτια. Αφαιρέστε το μακιγιάζ με προσοχή, γιατί το δέρμα γύρω από τα μάτια μας είναι πιο λεπτό και ευαίσθητο,όπως έχουμε πει σε προηγούμενο μας άρθρο. Δεν τρίβουμε τα ματάκια μας (όπως το έχουμε ξαναπέι και αυτό) με το βαμβάκι γιατί με αυτόν τον τρόπο τραυματίζεται η επιδερμίδα μας και δημιουργούμε λεπτές γραμμές δηλαδή ρυτίδες. Βάλτε το γαλάκτωμα στο βαμβάκι και αφήστε το για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να αφαιρεθεί πιο εύκολα η μάσκαρα.

Σημαντικό: Οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές και ταμποναριστές!!!

Βήμα 3

Όπως σας έχω πει σε προηγούμενο άρθρο μου είναι λάθος να βρέχουμε το πρόσωπό μας με νερό και μετά να το σαπουνίζουμε. Απλώνουμε λοιπόν το γαλάκτωμα μας ή το σαπουνάκι μας σε στεγνό δέρμα. Έπειτα βρέχουμε λίγο τα δάχτυλά μας και κάνουμε κυκλικές κινήσεις σαν μασάζ. Με αυτόν τον τρόπο θα δείτε πόσο πιο εύκολα θα αφαιρέσουμε το make up μας.

Βήμα 4

Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό ξαναπερνάμε άλλο ένα χέρι με το σαπουνάκι μας για να φύγουν τυχόν   υπολείμματα μακιγιάζ και τα ίχνη του γαλακτώματος και ξεπλένουμε με κρύο νεράκι. Σκουπιζόμαστε όχι με πετσέτα αλλά με καθαρό χαρτομάντηλο. (Έχω αναφερθεί γιαυτό σε προηγούμενο άρθρο!!!)
           Αμέσως μετά μπορείτε να απλώσετε στο προσωπάκι σας την ενυδατική σας κρέμα.

Συμβουλή: Αν έχεις λιπαρό δέρμα προτίμησε καθαριστικό σε μορφή τζελ ή αφρού ενώ αν έχεις ευαίσθητο δέρμα προτίμησε κρεμώδη προϊόντα.

Σημαντικό: Δεν ξεχνάμε να πλένουμε καλά και το περίγραμμα του προσώπου μας , τον λαιμό και πίσω από τα αυτάκια μας!
  Επίσης μία με δύο φορές την εβδομάδα μπορείτε σαν βήμα 5 να κάνετε μια απολέπιση με scrub ή με πετσέτα ( την απολέπιση με πετσέτα θα σας την αναλύσω σε επόμενο άρθρο.)
 Αν δεν έχετε scrub μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας με υλικά που όλες έχουμε στο σπίτι. Χρειάζεται μια κουταλιά ζάχαρη και μια κουταλιά ελαιόλαδο. Τρίβουμε απαλά και ξεπλένουμε με δροσερό νερό και σκουπιζόμαστε με καθαρό χαρτομάντηλο. Μετά απλώνουμε την ενυδατική μας κρέμα.


Κορίτσια μου ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο μου! Με αυτές τις συμβουλές όλες θα έχουμε ένα καθαρό, υγιές και λαμπερό δέρμα!!!

                                           Τα λέμε σύντομα με το επόμενο άρθρο μου!

                                                            Ως τότε ....Γεια σας!!!


Σχόλια